Korenmolen Simonia
Basisproducten voor brood, cake, koekjes en pannenkoeken. Tevens het juiste adres voor uw huisdier en / of veevoer
Simonia
Webshop (NIEUW!!)
Producten
Broodmixen
Cake en Taartmixen
Granen en zaden
Overige bakproducten
Recepten
Paardenvoer
Huisdiervoer
Pluimvee en siervogel
Duivenvoer
Overig veevoer
Technische gegevens
Koekenbreker en maalderij
De Watersnood
Molen door de jaren heen
Contact en Openingstijden
Recepten

Recept voor brood van Volkorenmeel, Vlaamsvolkorenmeel, Moutbruin en Speltmeel
                 
Vul het broodblik van de broodbakmachine met de ingredienten in de onderstaande volgorde
                 
* 300 ml. Iets lauw water (= 75% van het meelgewicht);      
* 2 theelepels zout (= het kleine maatschepje dat bij de machine hoort);    
* 400 gram meel;              
* 1 eetlepel bruinbroodpoeder (= de grote maatschep die bij de machine hoort;  
* 4 a 5 eetlepels olie, slaolie, zonnebloemolie of olijfolie;      
* 1,25 theelepel korrelgist;            
Stel daarna de machine in op de bakstand "basic" , "basis"of "volkoren" afhankelijk van de broodbakmachine die u gebruikt. Als de genoemde standen niet in het menu van uw 
broodbakmachine voor komen, raadpleeg dan de handleiding van uw broodbakmachine.
 
                 
Recept voor brood van Akkervolkorenmeel, 6-Granenmeel, Molenkorn, Fitkorn en Tarwebloem
                 
Vul het broodblik van de broodbakmachine met de ingredienten in de onderstaande volgorde
                 
* 275 ml. Iets lauw water (= 69% van het meelgewicht);      
* 2 theelepels zout (= het kleine maatschepje dat bij de machine hoort) Niet bij Molenkorn en Fitkorn!!!;
* 400 gram meergranenmeel of tarwebloem;        
* 1 eetlepel bruinbroodpoeder (= de grote maatschep dat bij uw machine hoort);  
* 4 a 5 eetlepels olie, slaolie, zonnebloemolie of olijfolie;      
* 1,5 theelepel korrelgist;            
                 
Stel daarna de machine in op de bakstand "basic" , "basis"of "volkoren" afhankelijk van de broodbakmachine die u gebruikt. Als de genoemde standen niet in het menu van uw 
broodbakmachine voor komen, raadpleeg dan de handleiding van uw broodbakmachine.
 
                 
                 
Tips                
                 
* De korrelgist die u toevoegd is, hoe gek het ook klinkt, levend materiaal en zorgt ervoor dat het deeg goed rijst. Een goede werking van korrelgist wordt tegengegaan door  geconcentreerd zout bij het begin van de kneding van het deeg. De werking van de
korrelgist kunt u verbeteren door het zout op te lossen in het aanmaakwater van het deeg.
 
 
                 
* Afhankelijk van de soort tarwe waaruit het meel van uw brood gemalen is varieert het
gewicht van de inhoud van het maatbekertje meel, voor een goed bakresultaat is het
noodzakelijk dat u het meel nauwkeurig doseert door het te wegen in de hoeveelheid
uit de bovenstaande recepten.


________________________________________________________________________________________
         

Recept voor PANNENKOEKEN: 

500 gram   pannenkoekmeel
  1   liter     melk
  2             eieren
                 vanillesuiker of kaneel naar smaak
                 beetje zout naar smaak

Werkwijze.

· Doe een klein beetje sla- of zonnebloemolie in de pan en
  maak het goed heet.
· Bedek de bodem van de pan met een klein beetje beslag
  (niet te dik/dun)
· De pannenkoek aan beide kanten goudbruin bakken.
_________________________________________________________________________________________

Dit zijn de basisrecepten die u het meest zult gebruiken. Onze overige recepten voor cake, koek en bijzondere hapjes en
deegproducten vind u bij ons in de molenwinkel en staan over het algemeen op de verpakkingen van de kant en klaar mixen.

Home